Bij de Mindful Fysio, leer je eigenlijk loslaten

Daarvoor mag je eerst leren voelen waar er overbodige spanning in je lichaam zit. Je leert aandacht hebben voor je lijf. En door de kleine bewegingen ga je merken waar je – onbewust – te hard aan het werk bent.

Door je aandacht te trainen, leer je sneller opmerken wanneer je schouders optrekt, je kaken op elkaar klemt of met een te holle rug staat.

En als je het opmerkt, kun je het veranderen. Met gemak.

En leren loslaten bij de Mindful Fysio betekent ook het loslaten van oordeel over je lijf; ‘die stomme knie’, mijn ‘slechte rug’. Jouw lijf is fantastisch, het werkt dag en nacht voor jou, je ademt gewoon, je haar groeit, je huid vernieuwd zich, etc.

Klachten zijn niets anders dan manier van jouw lijf dat aangeeft dat je ergens ‘vast’ zit, iets niet soepel beweegt. Het is dus een uitnodiging om aandacht te brengen naar het gebied dat pijnlijk is. Vaak slaan we die uitnodiging af, willen we het niet weten, omdat we natuurlijk geen pijn willen. Door de uitnodiging aan te nemen, ontvang je een lichter en gemakkelijker leven.

Groeten,

Monique