Ik heb momenteel een klein wondje onder mijn voet. En dat voel ik als ik loop.

Om de pijn te verminderen merk ik dat ik meer op de buitenkant van mijn voet moet lopen. Zo kan ik lopen en heb ik geen pijn. Prima oplossing. Dat voelt even raar, maar na een dag zo lopen voelt het al best ‘normaal

Het wordt een ‘probleem’ als ik zo blijf lopen. Omdat het zo snel ‘normaal’ wordt is er een kans dat ik zo blijf lopen terwijl het wondje misschien al lang geheeld is. Zo lopen belast mijn hak, enkel, onderbeen en dus knie en heup op een andere manier. Geen punt voor een aantal dagen, maar als ik zo blijf lopen zou mijn lijf wel eens klachten kunnen gaan geven; en die klachten zijn bedoeld om me er aan te herinneren dat er een efficiëntere manier is van bewegen.

Dit is een eenvoudig voorbeeld van hoe je anders gaat bewegen, het is niet fout, alleen niet zo efficiënt. Je kunt je ook voorstellen dat je anders bent gaan bewegen toen je last had van je onderrug of van je schouders,

De lessen bij de Mindful Fysio helpen je weer ontdekken hoe je lijf het makkelijkste beweegt, je leert wat je automatisch doet (omdat dat een keer nodig was) en kunt het zo weer veranderen. Dat voelt misschien even vreemd, maar dat is na een paar dagen ook weer normaal.

Ik kijk er naar uit je helpen!

Groet,

Monique