Ik ben een training af aan het ronden Mindful Fysio oefeningen van het kaakgewricht. Wist je dat het klemmen van je kaken op elkaar invloed heeft op je rugklachten?

Door je kaken op elkaar te houden, komt je hoofd iets naar voren, je nek vlakt zich wat af (de kromming wordt minder) en aangezien je nek aan je bovenrug vast zit, wordt je bovenrug iets krommer. En je onderrug wordt ook vlakker omdat die de kromming van je bovenrug volgt. Voor even is dat geen probleem, je lijf gaat signalen afgeven zodra het te belastend wordt. Dat het tijd is voor verandering.

Door je bewust te worden en te blijven van je kaken kun je voor een mooie houding zorgen. Je lijf is een geheel. Het werkt allemaal samen en da beweeg je met gemak.

Beweeg je niet met gemak? Dan is de kans groot dat er ergens in je lijf iets even niet soepel loopt. Door daar aandacht voor te hebben past je lijf zelf aan.

Het enige wat jij mag doen is rustig de oefeningen doen. En die zijn makkelijk, mogen geen pijn doen en zijn niet vermoeiend.

Ik help je graag minder doen en meer bereiken!

Groet,

Monique